luni, 18 mai 2009

Gravand note muzicale pe suflet.....

Raven of Darkness/Necrosis

In general imi place sa postez articole despre muzica, de altfel am si inceput cu trupele ce vor venii la Artmania anul acesta,pentru ca sunt pe principiul ca daca aflii mai multe despre ele vei fii interesat sa ii asculti..sau sa le vezi live.

Ei bine de data asta,fac o exceptie si dupa cum v-am spus am sa public ceva mult special, mai precis 2 trupe din orasul meu, care sunt la inceput de drum in ceea ce priveste cariera lor muzicala.

Prima trupa poarta numele de Raven Of Darkness, formata din 5 cantareti ,Bote Melania(voce);Crisan Radu(chitara); Nantu Stefan(sau Siu-bass,voce);Nantu Valentin(chitara) si Munteanu Tudor(sau Tudy-clape).Din cate ne-au spus ei tobosarul este un program pe calculator de care se ocupa basistul si unul dintre chitaristi,mai precis Siu si Radu.

In aceasta formula R.O.D au avut 2 concerte.Primul concert a fost in data de 24.04.2009 in localul “Arcana",Dej.Intr-un interviu acordat pentru un articol al unei reviste,Vali ne spunea :” Ne-am pregatit pentru el aproape o luna sa iasa ca la carte.Am fost foarte surprins sa vad multi prieteni acolo si mai ales sa-i vad ca se simt bine alaturi de noi.Deasemenea sunt postate pe youtube filmari din timpul concertului.”

Un al doilea concert s-a desfasurat tot in localul “Arcana”, in data de 17 mai 2009.S-a vazut ca sau straduit mult pentru ca totul sa iasa bine, sper ca micile detalii tehnice nu i-au demoralizat prea tare.Piesele cantate au fost foarte bine alese dupa parerea mea,tin neaparat sa felicit 2 dintre ele mai precis coverul dupa Moonspell-Alma Mater si Dimmu Borgir-Morning Palace.

Deoarece merita sa fie ascultati live si nu doar postarile de pe youtube, tin mult sa precizez urmatorul concert care va fii in data de 22.05.2009 ,ora 18:0 ,la “Casa Armatei” din Dej.Ideea e ca muzica in orase precum Dej reinvie prin trupe ca si ei,astfel merita din plin sprijiniti.

A doua trupa locala poarta numele de Necrosis, formata tot din 5 cantareti: Muresan Radu(chitara);Dologna Alexandru(sau Maxie-chitara);Denes Cristian(sau Balloo-bass);Filip Stefan(voce) si Florin (clape), incearca la fel ca si R.O.D sa se afirme prin muzica.Pentru ca asa cum spune si citatul “Muzica mai presus de toate”..hehe.

Ei avut primul concert in deschiderea celor de la Raven Of Darkness,duminica 17 mai 2009.Efortul de a iesi totul bine s-a vazut, care nu ati avut ocazia sa ii vedeti live aveti posibilitatea in curand sa ii vedeti pe youtube.Insa cum ziceam mai sus,nu e tot una sa asculti o trupa live sau sa vezi inregistrarile, sa traiesti emotia momentului sau sa zambesti in fata monitorului.

Important e sa fii acolo sa ii sustii,o sa le repet ca detaliile tehnice,care zicea Radu ca au fost de la mixer pana la boxe, sau ca “sincronizarea cu tobaru' a fost al naibi de grea. Incepe ori cu un delay ori foarte incet”,nu le-a pus in umbra adevarata valoare.

Un ps:Cele doua postere au fost facute intr-o noapte pe la vreo 1-2.Sper sa va placa:))

2 Comments:

  1. Unknown said...
    In opinia mea, ambele trupe sunt formate din oameni ambitiosi, capabili, dornici sa invete si motivati de pasiunea lor pentru muzica, vor reusi sa isi construiasca o reputatie si chiar o cariera in lumea muzicii. In ciuda problemelor avute a nivel de sonorizare, niciuna dintre trupe nu s-a lasat descurajata, desi sunt abia la inceput de drum. Din pacate, am ratat primul concert al trupei R.O.D. care, din cate am inteles, ar fi iesit mai bine. Astept cu nerabdare urmatorul concert.
    P.S.: Felicitari pentru postere.
    Cristina Vajaean said...
    mersi mersi

Post a Comment