miercuri, 13 mai 2009

Artmania 2009-Opeth


~Opeth~

Sunt cei care pentru mine ar trebui sa fie cap de afis la festival,pentru ca in 19 ani de prezenta pe scena metalului au demonstrat adevarata calitate a muzicii rock.In fine,ideea e ca anul acesta toate ar trebui sa fie cap de afis :)).
Opeth mi-au ajuns la suflet inca de la prima melodie care am ascultat-o,Face of Melinda,urmand sa le ascult pe rand aproape toate albumele.
Primul album,Orchid e unul din preferatele mele pentru sunetele de chitari acustice,vocile clare si binenteles pian.
Legat de stil ce a-si putea sa va zic,solistul si deasemenea chitaristul trupei:Mikael Akerfeldt, a influentat mult genul muzical de ansamblu al formatiei Opeth.La baza , dupa parerea mea, se afla hard rock`ul,per` ansamblu avand influente de rock progresiv,adorabilele secvente acustice si cred ca si heavy.Daca ma insel puteti sa va documentati mai bine pe marele gooogle.

Al doilea album,Morningrise ,nu a fost foarte apreciat de mine,pentru ca au diminuat foarte mult armoniile de chitara,pe care eu le iubeam la ei,insa s-a pus accent pe partea de progressive metal.
Asta a simbolizat debutul trupei, nu cred ca ar avea rost acuma sa insir toate cele 6 albume,merita sa le ascultati pe toate.Insa sa nu par absurda si sa dau impresia unui copy paste,am sa trec direct la un album consacrat din 2005 "Ghost Reveries",in care se simte o maturizare a trupei,citind mai multe articole am gasit undeva ca au repetat 5 saptamani inainte de a intra in studio,chestie pe care ei nu obisnuiau sa o faca :)).Ca preferinta de pe albumul asta as zice coverul dupa Deep Purple,melodia originala o ascultam mai demult la radio si mi se face pielea de gaina, deci Soldier Of Fortune.Serios iubesc piesa.Aparuse coverul pe al doilea dvd lansat de opeth si a facut ravagii:)).
Ultimul album si poate cel mai cunoscut,fiind cel mai bun,cred, "Watershed"-sper sa ii cante piesele la festival.Ei bine piesa mea preferata de pe album este clar "Porcelain Heart".
Ei vor canta in deschiderea Festivalului,lasand spatiul gigant de pe afis celor de la Nightwish, pe care deasemenea astept sa ii vad, in special pe Marco...hehe.
Cred ca urmatorul articol am sa il dedic celor de la My dying Bride, pe care ii vom vedea pentru a doua oara pe scena festivalului.
Pana atunci ce sa zic "Be green,Be happy":)), nu, ok sa fie Best Wishes
.






2 Comments:

  1. Xaphiris said...
    Acest comentariu a fost eliminat de autor.
    Xaphiris said...
    In primul si in primul rand, nu te atac, ai dreptul la opinie, cum are toata lumea. Dar realitatea factuala lasa putin loc pentru interpretari subiective. Cert este ca pe Orchid nu apar atata pasaje cu vocale "clean" cat pe Morningrise. La fel si armoniile de chitara sunt mai abundente pe al doilea album, chiar daca cateodata sunt mai putin evidente din cauza efectelor si a technicii de cantat. De asemenea, stilul abordat pe primele doua albume este de un death/black metal cu multe elemente progresive. Rockul progresiv le-a influentat mult mai mult decat hard rock-ul generic. In mod memorabil, pianul apare doar in interludiul intitulat Requiem, pe primul album. Nici nu-mi amintesc daca apare pian pe al doilea dar e clar ca nu este deloc punctul forte a muzicii create de Opeth.

    Cat despre cele mai apreciate si cunoscute albume Opeth, as zice ca nu este Watershed, ci Still Life si Blackwater Park. Cu cel din urma au patruns pe scena mondiala si de la albumul acela incoace, fiecare album opeth sufera de un hype plin de vanitate. De obicei trece intr-un an sau doi.

    Nu stiu cat Opeth ai ascultat si de cand le asculti. Poate daca ai un cont Last.fm serios, mi-as putea da seama.

Post a Comment