marți, 2 iunie 2009

Ploaie,ploaie si iaaaar ploaie=The Tudors

Remediu: ~The Tudors~

Daca tot ploua de cateva zile buuune, filmele se termina, nu mai prea ai la ce sa te uiti....Eu am inceput serialu "The Tudors".Am vazut doar 10 ep m-a prins ce e drept asa ca am sa continui sa ma uit.Sper sa nu ma tina o vesnicie ca si Grey`s anatomy :D.

Filme istorice esuate in penibil doar de dragul de a prezenta lucrurile altfel si care au facut abstractie de adevarul istoric, am mai vazut. Din fericire, The Tudors nu face parte din aceasta categorie. Serialul nu doreste altceva decat sa ne zugraveasca in culori vii viata lui Henry al VIII-lea, el introducand-ne in atmosfera Curtii in primii lui ani de domnie, the wild years, cand regele era tanar, cu dor de glorie, mana larga si chef de amor nebun.

The Tudors, pentru ca Henry al VIII-lea face parte din dinastia Tudor, el fiind al doilea rege al Angliei din aceasta dinastie . De ce s-au oprit la Henry al VIII-lea? Pentru ca el a reprezentat o figura marcanta in istoria Angliei, iar ceea ce a facut in plan politic se imbina (pentru serial) intr-un mod fericit cu viata personala tumultuoasa pe care a avut-o. A avut nu mai putin de sase sotii: Catherine de Aragon, Ana Boleyn, Jane Seymour, Ana de Cleves, Catherine Howard si Catherine Parr. De altfel, cel mai important lucru pe care l-a realizat a pornit tocmai de la casatorie. Cum prima sotie era stearpa, regele a dorit sa divorteze si sa se casatoreasca cu Ana Boleyn, doamna de Curte. Cum insa Papa Clement al VII-lea a refuzat sa-i anuleze casatoria cu Catherine, Henry al VIII-lea a rupt legatura cu Biserica Romano-Catolica si astfel au fost puse bazele Bisericii Anglicane.

Suna bine,episoadele sunt lungi circa 55 de min.A aparut acum si sezonul 3 deci have funn.

1 Comment:

  1. Anonim said...
    nu`i bai

Post a Comment